Кадровик
Онлайн-консультаціїНормативна базаКласифікаторДКХПЗразки документівПосадові інструкціїНовиниМатеріалиШпаргалкиКалендарКалькуляториВідпочинОкМагазин
Facebook
Telegram

Новини

Новини

Сортувати за
Датою
Фільтр
Головна
Вхід
ГоловнаНовиниКоли правильно надавати перерву для відпочинку й харчування
Останні новини
23.04.2024

Коли правильно надавати перерву для відпочинку й харчування

Час відпочинку – це встановлений законодавством час, упродовж якого працівники вільні від виконання трудових обов’язків, і який вони можуть використовувати на власний розсуд.

Основними видами відпочинку є:

  • перерви протягом робочого дня;
  • щоденний відпочинок (перерви між робочими днями);
  • щотижневі дні відпочинку;
  • святкові й неробочі дні;
  • відпустки.

Відповідно до законодавства працівникові протягом робочого дня може надаватися перерва для відпочинку й харчування тривалістю не більше 2 годин, яка не включається в робочий час. Вона має надаватися, як правило, через 4 години після початку робіт. Працівники можуть використовувати час перерви на свій розсуд. На цей час вони можуть також відлучатися з місця роботи. На тих роботах, де за умовами виробництва перерву встановити не можна, працівникові має бути надано можливість приймання їжі протягом робочого часу.

Джерело: Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці
08.04.2025
Щодо термінів надання іншого дня відпочинку у порядку компенсації за роботу у вихідний день
01.04.2025
Робота у вихідні дні в умовах воєнного стану: роз'яснює Держпраці
17.01.2025
Відгули для працівників: визначення та правила надання
07.01.2025
Перелік святкових та неробочих днів, професійних, міжнародних та традиційних свят на 2025 рік
27.12.2024
Чи можна зробити 1 січня вихідним для працівників?
Відділ продажу
0-800-213-787
з 9.00 до 18.00
© Кадровик, Ай Ті Сістем Юкрейн, ТОВ, 2017—2025