Кадровик
Онлайн-консультаціїНормативна базаКласифікаторДКХПЗразки документівПосадові інструкціїНовиниМатеріалиШпаргалкиКалендарКалькуляториВідпочинОкМагазин
Facebook
Telegram

Новини

Новини

Сортувати за
Датою
Фільтр
Головна
Вхід
ГоловнаНовиниЩо робити якщо на підприємстві не можна встановити перерву для відпочинку і харчування?
Останні новини
19.06.2025

Що робити якщо на підприємстві не можна встановити перерву для відпочинку і харчування?

Відповідно до ст. 66 КЗпП України працівникам надається перерва для відпочинку і харчування тривалістю не більше двох годин. Перерва не включається в робочий час. Перерва для відпочинку і харчування повинна надаватись, як правило, через чотири години після початку роботи.

Час початку і закінчення перерви встановлюється правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Працівники використовують час перерви на свій розсуд. На цей час вони можуть відлучатися з місця роботи.

На тих роботах, де через умови виробництва перерву встановити не можна, працівникові повинна бути надана можливість приймання їжі протягом робочого часу. Перелік таких робіт, порядок і місце приймання їжі встановлюються власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації.

Джерело: Державна служба України з питань праці
26.06.2025
Як показати у табелі обліку робочого часу роботу у вихідний день та надання іншого дня відпочинку
08.04.2025
Щодо термінів надання іншого дня відпочинку у порядку компенсації за роботу у вихідний день
01.04.2025
Робота у вихідні дні в умовах воєнного стану: роз'яснює Держпраці
17.01.2025
Відгули для працівників: визначення та правила надання
07.01.2025
Перелік святкових та неробочих днів, професійних, міжнародних та традиційних свят на 2025 рік
Відділ продажу
0-800-213-787
з 9.00 до 18.00
© Кадровик, Ай Ті Сістем Юкрейн, ТОВ, 2017—2025