Яка тривалість обідньої перерви

Відповідно до ст. 66 КЗпП, працівникам надається перерва для відпочинку і харчування тривалістю не більше двох годин.
Звертаємо увагу! Перерва не включається в робочий час. Час початку і закінчення перерви встановлюється правилами внутрішнього трудового розпорядку.
Перерва для відпочинку і харчування повинна надаватись, як правило, через чотири години після початку роботи.
Працівники використовують час перерви на свій розсуд. На цей час вони можуть відлучатися з місця роботи.
На тих роботах, де через умови виробництва, перерву встановити не можна, працівникові повинна бути надана можливість приймання їжі протягом робочого часу. Перелік таких робіт, порядок і місце приймання їжі встановлюються власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації.
Детально про мінімальну тривалість перерви при 8-ми годинному робочому дні можна прочитати тут
Анна Мілієнко-Самсонова, головний редактор електронної системи "Онлайн-консультант. Кадровик"